BR1GHT dienstverlening voor accountantskantoren

De dienstverlening van BR1GHT bestaat uit een drietal services:

  1. technologische dienstverlening; zijnde het helpen selecteren van technologie, alsmede het implementeren en het optimaliseren van het gebruik.
  2. specialistische consulting, zijnde het aanbieden van pure specialisten om huidige situaties te analyseren (audits), de gewenste situatie te realiseren (improvement) en de nieuwe werkwijzen te laten beklijven (embedding) om het zelflerend vermogen van onze klanten te versterken. Daarnaast bieden wij specialisten aan op ad-interim basis of tijdelijke verhuur. Wij kunnen alle veranderingsprojecten van a tot z managen.
  3. managed services; zijnde controls, risk, compliance en audit co-sourcing vanuit Suriname of (SAP) technologiediensten vanuit Zuid Afrika. Denk hierbij aan autorisatiebeheer, IAM en active directory.

Deze diensten bieden we aan in 6 deelgebieden van interne beheersing, dan wel 6 stakeholders (tussen haakjes):

  • Optimaliseren en automatiseren van eerste lijn en financiele controlemaatregelen (COO en Internal control).
  • IT, IT controlemaatregelen en security (CIO)
  • GRC en risk management met een focus op ESG (CRO).
  • Compliance, met een focus op banking compliance (CCO).
  • Internal Audit (CAE), en
  • External Audit (partner binnen accountantskantoren).

Voor accountantskantoren bieden we heel concreet de volgende diensten aan:

ISQM en AMS technology

Wij helpen onze klanten met het selecteren van softwareoplossingen om compliant te zijn met wet- en regelgeving en de diverse regels vanuit de beroepsuitvoering. Deze dienen vertaald te worden in risk assessments, controlemaatregelen en werkprogramma’s die geobjectiveerd zijn in de ISQM-richtlijnen en hun weerslag vinden in zo genaamde ISQM-software en Audit Management Software. Daarnaast ondersteunen wij onze klanten met het toepassen van data-analyse in hun audits en het gebruik van process mining. In dit kader ondersteunen wij onze klanten tevens met leerprogramma’s op de digitale skills te verbeteren.

Audit- en samenstelspecialisten

Wij bieden onze klanten specialistische kennis via inhuurovereenkomsten of ad-interim opdrachten. De kennisgebieden die wij afdekken zijn financiële jaarrekeningcontrole (assurance-opdrachten), samenstel-werkzaamheden, IT-auditing, security experts, ESG-auditors, project auditors, alsmede experts op het gebied van process- en data-analyse. Onze specialisten kunnen zorgen voor flexibiliteit om de piek van de werkzaamheden op te vangen, maar via BR1GHT borgen wij tevens de continuïteit over de jaren die gewenst is.

Managed services ISQM

Managed services. Vanuit onze service centers bieden wij onze externe auditklanten aan om de routinematige werkzaamheden op hun audits door ons te laten verzorgen. Wij hebben hiervoor een standaard catalogus beschikbaar van taken, zoals reconciliaties, integriteit checks, wwtf, client acceptatie, autorisatie voor services, pre-accumulatie van audit files, etc. Dit biedt onze klanten de mogelijkheid hun medewerkers in te zetten voor de meer beoordelende en hoogkwalitatieve werkzaamheden. Dit leidt uiteindelijk tot een betere arbeidssatisfactie bij hun bestaande personeel. Onze medewerkers werken in de systemen van onze klanten, onder hun management toezicht en voldoen aan geldende risicosystemen. Onze medewerkers werken als 1 team naadloos met onze klanten samen.

Strategische partnerschap

Strategische advisering en ondersteuning. De beroepsgroep beweegt naar het meer en meer toepassen van AI, verdere optimalisatie van het aanleverproces van audit beschreiden, verbeterde transparantie naar de toezichthouders, etc. Aspecten als collaboratie, realtime monitoring, systeemintegratie en continuous controls auditing maken onderdeel van de strategische advisering die wij onze klanten aanbieden. Wij helpen onze klanten als partner om alle gewenste doelen te realiseren.

Voor andere informatie verwijzen wij naar onze web-pagina external audit – Digital control & transformation | BR1GHT Amsterdam

Logo BR1GHT transparent background